Honden

Een nieuwe pup

Een nieuwe huisgenoot….

Een grote verandering in uw leven en in het leven van uw pup!

Stel u voor, van het ene moment op het andere verruil je je vertrouwde omgeving, je moeder, broertjes en zusjes voor een helemaal nieuwe, weliswaar even liefdevol, maar volkomen onbekend. Het is dus belangrijk van te voren te zorgen dat deze overgang zo soepel mogelijk verloopt:

  • Zorg dat de pup vast gelegenheid heeft gekregen kennis met u te maken, ga meerdere keren kijken bij de fokker en laat u door de fokker informeren over eventuele ras- en karaktereigenschappen van uw toekomstige pup.
  • Neem iets vertrouwds mee uit het nest, bijvoorbeeld een handdoek, hier zit de nestgeur nog aan, zodat het dier iets bekends heeft in zijn nieuwe omgeving. Haal deze handdoek na verloop van tijd wel weg, zodat de pup hem niet op kan eten!
  • Een bench die goed is ingericht kan een knus en beschermd plekje vormen voor uw pup. Eventueel kan een kleed over de bench worden gelegd om op die manier een soort "holletje"te vormen. Uiteraard moet minstens 1 kant van de bench niet bedekt zijn zodat de pup wel wat kan zien.
  • Leg een kruik in de bench om het warme lichaam van de moeder en de nestgenootjes te simuleren. Ook een tikkende wekker in de buurt of een zachtjes spelende radio kan helpen.
  • Blijft de pup ondanks deze maatregelen janken, zet dan de bench zolang bij u in de buurt (ja, desnoods op de slaapkamer) en plaats deze de volgende dagen steeds een beetje verder van u af, tot hij op de gewenste plaats staat. Zo kan de pup wat geleidelijker wennen aan de nieuwe situatie.
  • Zorg de eerste week voor rust: niet teveel bezoek en niet teveel drukte. Uw pup krijgt erg veel nieuwe indrukken te verwerken en het is belangrijk dit zoveel mogelijk te doseren.

Heeft u een vraag en/of opmerking over uw huisdier?
Bel dan met onze praktijk, wij staan u graag te woord!
Altijd bereikbaar icoon0548 - 52 12 22 (onze praktijk is 24/7 bereikbaar)

Dit is wat mensen over ons zeggen:

""Gehoord voelen en meedenkend!" Annette Nijverdal
""Vriendelijk, betrokken, deskundig, behulpzaam!" Anna Markelo
""Wij willen geen andere dierenpraktijk meer!" Hanneke Nijverdal
""Zeer tevreden" Ellen Nijverdal
""Vriendelijk en behulpzaam " A. Rijssen
Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau