Honden

De gebitsverzorging van uw hond

Of u veel of weinig aandacht moet besteden aan het gebit van uw hond is per dier verschillend. Er zijn honden met een gezonde mondflora en een gezonde voeding die een uitstekend gebit hebben waar u echt niets aan hoeft te doen. Helaas zijn er ook dieren met een minder gezonde mondflora waardoor van u als baasje de nodige verzorging gevraagd wordt tenminste, als u uw hond gezond wilt houden.

Een vieze geur uit de bek wordt door de meeste baasjes als het grootste probleem ervaren als het om gebitsproblemen gaat. Voor dierenartsen is dit slechts een bijkomend probleem: de bacterieën waarmee met name tandsteen gepaard gaat belasten de gezondheid van uw hond! Deze bacterieën blijven namelijk niet alleen in de bek zitten,maar verspreiden zich vrij makkelijk door het lichaam. Regelmatig worden bij ons honden aangeboden met keelontsteking, middenoor-ontsteking, bronchitis, maagzweren, abcessen nierfalen, lever- en hartproblemen. Door het gebit van uw hond goed te onderhouden houdt u uw hond dus gezond.

Er zijn verschillende manieren om het gebit van uw hond te onderhouden. De makkelijkste zijn speciaal voer, kauwbotjes, vloeistof voor door het drinkwater en speciaal mondwater voor honden. Dit zijn allemaal hulpmiddelen die een bescheiden bijdrage leveren. De beste aanpak is echter tandenpoetsen: door 2 a 3x per week het gebit van uw hond te poetsen verwijderd u de eiwitlaag die door verkeerde bacterieën gevormd wordt en voorkomt u de vorming van tandsteen. Uiteraard moet uw hond accepteren dat u zijn tanden poetst, probeer van het poetsen een positieve ervaring te maken. Hoe u dit doet leest u in de instructies over tandenpoetsen. Wilt u meer weten over het verwijderen van tandsteen, lees hier dan verder.

Heeft u een vraag en/of opmerking over uw huisdier?
Bel dan met onze praktijk, wij staan u graag te woord!
Altijd bereikbaar icoon0548 - 52 12 22 (onze praktijk is 24/7 bereikbaar)

Dit is wat mensen over ons zeggen:

""Gehoord voelen en meedenkend!" Annette Nijverdal
""Vriendelijk, betrokken, deskundig, behulpzaam!" Anna Markelo
""Wij willen geen andere dierenpraktijk meer!" Hanneke Nijverdal
""Zeer tevreden" Ellen Nijverdal
""Vriendelijk en behulpzaam " A. Rijssen
Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau