Katten

Waar vind ik mijn kitten?

Vóór een kitten bij u thuis komt heeft het dier al een hele historie. Het is belangrijk hier goed naar te kijken. Op boerderijen worden bijvoorbeeld veel nestjes geboren, deze dieren zijn vaak gratis of voor weinig af te halen, maar zijn weinig gesocialiseerd, bovendien zijn ze meestal niet ontwormd en lijden ze vaak aan diverse ziektes. Bij kittens is het altijd verstandig ook goed naar de moeder en de broertjes en zusjes te kijken om het karakter te beoordelen.

Hoe kan ik zien of een kitten een goed karakter heeft?
Een normaal kitten moet actief zijn, speels en op zijn gemak bij mensen. Een dier dat bang is of wegkruipt is vaak onvoldoende gesocialiseerd en zal vaak minder aanhankelijk worden. Een kitten dat de eerste 8 weken van zijn leven veel met mensen en andere dieren is omgegaan zal zich vee makkelijker aanpassen aan nieuwe situaties. 

Wat is belangrijk om te vragen aan de fokker?
Een kitten kan vanaf de leeftijd van 8 weken bij de moeder weg. Meestal is hij dan nog niet gevaccineerd. Is dit al wel het geval, vraag dan naar een vaccinatieboekje en of het dier gechipt is (bij katten niet verplicht). Vraag of het dier is behandeld tegen wormen en vlooien, wanneer en waarmee. Vraag welk voer het dier krijgt en geef dit in ieder geval de eerste dagen. Wanneer u ander voer gaat geven, meng dit dan de eerste dagen zodat het dier eraan kan wennen.

Heeft u een vraag en/of opmerking over uw huisdier?
Bel dan met onze praktijk, wij staan u graag te woord!
Altijd bereikbaar icoon0548 - 52 12 22 (onze praktijk is 24/7 bereikbaar)

Dit is wat mensen over ons zeggen:

""Gehoord voelen en meedenkend!" Annette Nijverdal
""Vriendelijk, betrokken, deskundig, behulpzaam!" Anna Markelo
""Wij willen geen andere dierenpraktijk meer!" Hanneke Nijverdal
""Zeer tevreden" Ellen Nijverdal
""Vriendelijk en behulpzaam " A. Rijssen
Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau