Katten

Castratie van uw kat

Het is een triest gegeven dat ieder jaar veel meer kittens geboren worden dan gewenst. Het gevolg is dat veel dieren uitzwerven, de asiels overvol zitten en dat ieder jaar duizenden dieren worden ge-euthanaseerd omdat voor hun geen tehuis kan worden gevonden. Door uw dier te laten castreren bespaart u veel kittens een ellendig leven en helpt u dit probleem kleiner te maken.

Foto bij Castratie van uw kat

Ongecastreerde katers hebben een veel groter territorium en gaan op zoek naar krolse poezen. Hierdoor lopen ze meer risico op ongelukken in het verkeer, vechtwonden en besmetting met het FIV virus (wordt overgebracht via bijtwonden). 

Ongecastreerde katers hebben de neiging hun territorium af te bakenen door het sproeien van urine, ook in uw huis! Deze urine heeft een zeer penetrante geur die moeilijk is weg te krijgen. Bovendien hebben ongecastreerde katers vaak een sterke lichaamsgeur. Het is belangrijk uw kater tijdig te laten castreren. Meestal rond 5 tot 6 maanden leeftijd, wanneer het dier eerder begint met sproeien, maak dan gelijk een afspraak!

Na castratie verandert de stofwisseling van het dier. Het is belangrijk minder te voeren. Wij hebben speciale voeders voor gecastreerde dieren om te voorkomen dat het dier te zwaar wordt.

Heeft u een vraag en/of opmerking over uw huisdier?
Bel dan met onze praktijk, wij staan u graag te woord!
Altijd bereikbaar icoon0548 - 52 12 22 (onze praktijk is 24/7 bereikbaar)

Dit is wat mensen over ons zeggen:

""Vriendelijk, betrokken, deskundig, behulpzaam!" Anna Markelo
""Wij willen geen andere dierenpraktijk meer!" Hanneke Nijverdal
""Zeer tevreden" Ellen Nijverdal
""Vriendelijk en behulpzaam " A. Rijssen
""Uitstekend " Romanja Rijssen
Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau