Katten

Sterilisatie van uw kat

Het is een triest gegeven dat ieder jaar veel meer kittens geboren worden dan gewenst. Het gevolg is dat veel dieren uitzwerven, de asiels overvol zitten en dat ieder jaar duizenden dieren worden ge-euthanaseerd omdat voor hun geen tehuis kan worden gevonden. Door uw dier te laten castreren bespaart u veel kittens een ellendig leven en helpt u dit probleem kleiner te maken.

Wanneer u uw poes niet zou steriliseren kan ze meerdere nestjes per jaar grootbrengen. Dit zal op termijn haar gezondheid belasten. Daarnaast veranderd het gedrag van een niet gesteriliseerde poes met de seizoenen. Ze kan onrustig worden, zich verstoppen of juist constant aandacht vragen. Ze kan urine gaan sproeien om de aandacht van katers te krijgen. Als u geen kittens wil zult u haar tijdens de krolsheid binnen moeten houden. 

Het is mogelijk de krolsheid tijdelijk te onderdrukken middels de poezepil, op lange termijn vergroot dit echter het risico op borstkanker en baarmoederontsteking.

Na sterilisatie verandert de stofwisseling van het dier. Het is belangrijk minder te voeren. Wij hebben speciale voeders voor gesteriliseerde dieren om te voorkomen dat het dier te zwaar wordt.

Heeft u een vraag en/of opmerking over uw huisdier?
Bel dan met onze praktijk, wij staan u graag te woord!
Altijd bereikbaar icoon0548 - 52 12 22 (onze praktijk is 24/7 bereikbaar)

Dit is wat mensen over ons zeggen:

""Gehoord voelen en meedenkend!" Annette Nijverdal
""Vriendelijk, betrokken, deskundig, behulpzaam!" Anna Markelo
""Wij willen geen andere dierenpraktijk meer!" Hanneke Nijverdal
""Zeer tevreden" Ellen Nijverdal
""Vriendelijk en behulpzaam " A. Rijssen
Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau