Katten

Waar moet ik op letten bij een kitten?

Is mijn kitten gezond?
Een gezonde kat heeft heldere schone ogen, een schone neus en oren en een glanzende vacht. Natte ogen, niezen en/of neusuitvloeiing wijzen op een luchtweginfectie (vaak niesziekte). Een  dikke buik en een slechte conditie wijzen vaak op worminfecties. Laat uw nieuwe kat altijd binnen enkele dagen na aanschaf controleren door uw dierenarts (is kostenloos), hij zal dan kijken of het dier gezond is en u adviseren over voeding, vlooienbestrijding, ontwormen, vaccinatie en sterilisatie of castratie.

Foto bij Waar moet ik op letten bij een kitten?

Hoe kan ik zien of een kitten een goed karakter heeft?
Een normaal kitten moet actief zijn, speels en op zijn gemak bij mensen. Een dier dat bang is of wegkruipt is vaak onvoldoende gesocialiseerd en zal vaak minder aanhankelijk worden. Een kitten dat de eerste 8 weken van zijn leven veel met mensen en andere dieren is omgegaan zal zich veel makkelijker aanpassen aan nieuwe situaties. 

Wat is belangrijk om te vragen aan de fokker?
Een kitten kan vanaf de leeftijd van 8 weken bij de moeder weg. Meestal is hij dan nog niet gevaccineerd. Is dit al wel het geval, vraag dan naar een vaccinatieboekje en of het dier gechipt is (bij katten niet verplicht). Vraag of het dier is behandeld tegen wormen en vlooien, wanneer en waarmee. Vraag welk voer het dier krijgt en geef dit in ieder geval de eerste dagen. Wanneer u ander voer gaat geven, meng dit dan de eerste dagen zodat het dier eraan kan wennen.

Wat heb ik nodig?
Zorg dat u alle spullen van tevoren in huis hebt: een transportmand, voer- en drinkbakje, voer, een mand, een kattenbak, kattenbakvulling (liefst dezelfde die de fokker gebruikte), speelgoed, een kam of een borstel en een halsband met naam en adres eraan, let op dat de halsband los gaat wanneer het kitten vast komt te zitten!

Heeft u een vraag en/of opmerking over uw huisdier?
Bel dan met onze praktijk, wij staan u graag te woord!
Altijd bereikbaar icoon0548 - 52 12 22 (onze praktijk is 24/7 bereikbaar)

Dit is wat mensen over ons zeggen:

""Gehoord voelen en meedenkend!" Annette Nijverdal
""Vriendelijk, betrokken, deskundig, behulpzaam!" Anna Markelo
""Wij willen geen andere dierenpraktijk meer!" Hanneke Nijverdal
""Zeer tevreden" Ellen Nijverdal
""Vriendelijk en behulpzaam " A. Rijssen
Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau