Katten

Het ontwormen van uw kat

Het is belangrijk uw kat regelmatig te ontwormen. 

Een volwassen kat wordt weliswaar niet gauw ziek van wormen, maar een enkele worm kan wel 1.000.000 eitjes produceren waardoor de omgeving van het dier steeds verder besmet raakt. 
Infectieuze larven kunnen op de grond liggen of aan de vacht van het dier kleven. Met name kinderen -die veel op de grond spelen en vaker met de vingers in de mond zitten- kunnen makkelijk besmet raken. Besmette larven kunnen jaren blijven leven in het lichaam van een mens. Meestal zal dit onopgemerkt gebeuren, maar soms kan een larve bijvoorbeeld in een netvlies of een oogzenuw terechtkomen. Massalere infecties kunnen vage klachten veroorzaken als astma en buikpijn. Onderzoek heeft aangetoond dat meer dan 11% van de bevolking is geinfecteerd met spoelwormen van de hond en de kat! Ontwormen van uw kat is dus vooral beschermen van uw eigen gezondheid!

Er zijn verschillende middelen in omloop die sterk verschillen in effectiviteit en werkingsspectrum. Wij adviseren u hier graag over.
Het normale behandelschema is 1x per kwartaal. Bij dieren die veel muizen vangen is het advies 1x per 2 maanden (de muis is een tussengastheer van de spoelworm). 
Voor het ontwormingsschema van kittens zie daar.

Heeft u een vraag en/of opmerking over uw huisdier?
Bel dan met onze praktijk, wij staan u graag te woord!
Altijd bereikbaar icoon0548 - 52 12 22 (onze praktijk is 24/7 bereikbaar)

Dit is wat mensen over ons zeggen:

""Gehoord voelen en meedenkend!" Annette Nijverdal
""Vriendelijk, betrokken, deskundig, behulpzaam!" Anna Markelo
""Wij willen geen andere dierenpraktijk meer!" Hanneke Nijverdal
""Zeer tevreden" Ellen Nijverdal
""Vriendelijk en behulpzaam " A. Rijssen
Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau