Katten

Vaccineren van uw kat

Er zijn een aantal zeer besmettelijke en soms dodelijke ziektes die de gezondheid van uw kat bedreigen. De behandeling van deze ziektes is vaak moeilijk, kostbaar en leidt lang niet altijd tot het gewenste resultaat. Middels vaccinatie zijn deze ziektes te voorkomen. 

Om een dier een voldoende bescherming te geven is een goede basisvaccinatie van belang. Dat wil zeggen dat een eerste enting (een primovaccinatie) moet worden versterkt door een 2e enting (een boostervaccinatie). Daarna moet tegen een sommige ziektes jaarlijks worden geent, andere ziektes hoeven maar eens in de 3 jaar te worden "geboosterd".

Ook volwassen katten die niet eerder zijn geent of waarvan de enthistorie onbekend is moeten de eerste keer 2x worden geent om een goede bescherming te garanderen.

Wanneer uw kat naar een pension gaat is het verstandig een extra enting te geven tegen Bordetella (een mede veroorzaker van niesziekte). Sommige pensions stellen dit verplicht.
 
  jonge kat volwassen kat
9 weken 12 weken 1 jaar    2 jaar     3 jaar     4 jaar    enz      
kattenziekte x x x     x  
niesziekte x x x x x x  
bordetella neusdruppel x x x x x x  

Neemt u uw kat mee naar het buitenland, dan is het verplicht (en verstandig) hem tegen rabies te enten, dit moet minimaal 1 maand voor vertrek gebeuren. Sommige landen stellen aanvullende eisen. Informeer hiernaar bij de praktijk

Heeft u een vraag en/of opmerking over uw huisdier?
Bel dan met onze praktijk, wij staan u graag te woord!
Altijd bereikbaar icoon0548 - 52 12 22 (onze praktijk is 24/7 bereikbaar)

Dit is wat mensen over ons zeggen:

""Gehoord voelen en meedenkend!" Annette Nijverdal
""Vriendelijk, betrokken, deskundig, behulpzaam!" Anna Markelo
""Wij willen geen andere dierenpraktijk meer!" Hanneke Nijverdal
""Zeer tevreden" Ellen Nijverdal
""Vriendelijk en behulpzaam " A. Rijssen
Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau