Katten

Identificatie van uw kat via een chip

Maak van je hond of kat geen asielzoeker! Chip je dier!

Wat is chippen?
E
en chip is een transponder ter grootte van een rijstekorrel welke onder de huid wordt ingebracht door de dierenarts. In deze transponder bevindt zich een 15-cijferig nummer (chipnummer) welke is gekoppeld aan de gegevens van de eigenaar. Het inbrengen van de chip is niet schadelijk voor het dier en het dier kan het niet verliezen in tegenstelling tot een halsband met naamplaatje of kokertje.

Chippen en het buitenland
Wanneer u uw dier mee wilt nemen bent u verplicht het te laten chippen. Dit systeem werkt europees, dus ook als uw dier zoekraakt in het buitenland kunt u als eigenaar getraceerd worden. Zorg altijd dat uw 06- nummer geregistreerd is!

Gechipt: en dan?
Zodra uw dier gechipt is zal uw dierenarts het chipnummer aan uw gegevens koppelen oftewel registreren. Er zijn diverse instanties welke de chips aanleveren aan uw dierenarts en een databank bijhouden. Het maakt niet uit bij welke databank u aangemeld wordt aangezien er diverse overkoepelende organisaties zijn die alle chipnummers verzamelen. Een voorbeeld hiervan is www.ndg.nl 

Dier kwijt. En nu?
Stel dat het dier bij het asiel wordt gebracht door mensen die hem of haar gevonden hebben. De medewerkers van het asiel zullen bekijken of het dier een chip heeft d.m.v. een afleesapparaat oftewel chipreader.(dierenartsen en dierenambulances beschikken ook over een chipreader). Als het dier gechipt is dan komt het chipnummer in het display van de reader te staan. Dit nummer kunnen wij op internet invoeren (bijvoorbeeld bij www.ndg.nl) en indien het dier geregistreerd is komen de gegevens van de eigenaar naar voren. U wordt gebeld dat uw dier gevonden is en voila, baas en dier worden herenigd.

Houd gegeven up to date!
Helaas gebeurt het maar al te vaak dat de dieren wel gechipt maar niet geregistreerd zijn of dat de gegevens niet up to date zijn. Dit komt bijvoorbeeld door verhuizing, wijziging telefoonnummer of verandering van eigenaar. U als eigenaar bent altijd zelf verantwoordelijk voor een juiste registratie, zorg dus dat uw gegevens up to date blijven bij de databank.

Heeft u een vraag en/of opmerking over uw huisdier?
Bel dan met onze praktijk, wij staan u graag te woord!
Altijd bereikbaar icoon0548 - 52 12 22 (onze praktijk is 24/7 bereikbaar)

Dit is wat mensen over ons zeggen:

""Gehoord voelen en meedenkend!" Annette Nijverdal
""Vriendelijk, betrokken, deskundig, behulpzaam!" Anna Markelo
""Wij willen geen andere dierenpraktijk meer!" Hanneke Nijverdal
""Zeer tevreden" Ellen Nijverdal
""Vriendelijk en behulpzaam " A. Rijssen
Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau