Konijnen en Knaagdieren

Een nieuw konijn

Steeds meer mensen ontdekken dat konijnen grappige, sociale, nieuwsgierige dieren zijn die uitstekend als huisdier kunnen worden gehouden. Werden konijnen vroeger alleen buiten in een hok gehouden, tegenwoordig verblijven ze ook vaak in huis, zijn goed zindelijk te krijgen (hoewel een enkel keuteltje in huis wel voor kan komen.

Foto bij Een nieuw konijn

Een konijn is zeker geen wollige hond of kat! Om te beginnen is een konijn van nature een prooidier (de hond en de kat zijn jagers). Onverwachtse bewegingen en benaderen van bovenaf (het gevaar komt meestal van boven) worden niet gewaardeerd en kunnen tot paniekreacties of agressief/verdedigende reacties lijden. Ook houdt het konijn niet van optillen(ze kunnen daar wel aan wennen). 

Konijnen hebben vriendschap nodig, het liefst een ander konijn, en anders zeer veel aandacht van zijn baasjes. Konijnen zijn sociale dieren en raken gestresst als ze alleen in een hok zitten. Dit kan dan leiden tot gestoord gedrag en agressie. De dieren moeten dan wel bij elkaar passen. Overweegt u een "partner" te zoeken voor uw konijn, laat ons u dan hierover adviseren.

Ook is het belangrijk dat konijnen veel te doen hebben en veel speeltjes tot hun beschikking hebben, zodat ze zich niet gaan vervelen. Dit kan met alledaagse voorwerpen als plantenpotten en dozen om in te kruipen, maar ook een elzen- of wilgentak om aan te knagen is niet te versmaden!

Heeft u een vraag en/of opmerking over uw huisdier?
Bel dan met onze praktijk, wij staan u graag te woord!
Altijd bereikbaar icoon0548 - 52 12 22 (onze praktijk is 24/7 bereikbaar)

Dit is wat mensen over ons zeggen:

""Gehoord voelen en meedenkend!" Annette Nijverdal
""Vriendelijk, betrokken, deskundig, behulpzaam!" Anna Markelo
""Wij willen geen andere dierenpraktijk meer!" Hanneke Nijverdal
""Zeer tevreden" Ellen Nijverdal
""Vriendelijk en behulpzaam " A. Rijssen
Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau