Wie kijkt er regelmatig naar het gebit van zijn hond of kat?

NieuwsKalender icoonwoensdag 3 februari 2021 14:34

 

Foto bij Wie kijkt er regelmatig naar het gebit van zijn hond of kat?

Wie kijkt er regelmatig naar het gebit van z’n hond of kat?

 

Helaas is het een handjevol mensen dat dit daadwerkelijk doet. Vaak moet er een aanleiding voor zijn, zoals een vieze geur uit de mond bij het dier of het slechter kauwen van voeding. Dikwijls is het zo dat als dit aan de orde is er al gebitsproblemen zijn. Hierbij valt te denken aan tandsteen, tandvleesontsteking en/of in het uiterste geval zelfs rottende tanden of kiezen.

Feit is dat gebitsproblemen bij honden en katten veel voorkomen: 8 van de 10 honden en 2 van de 3 katten van 3 jaar en ouder hebben last van hun gebit!

Voorkomen is beter dan genezen. Vandaar dat er de laatste jaren steeds meer gekeken wordt naar preventieve zorg. Als mens poetsen we dagelijks onze tanden om problemen te voorkomen, waarom zouden we dat bij onze hond of kat niet doen? Nu is het zo dat een hond/kat dit natuurlijk wel moet toestaan, maar met een goede training, liefst van jongs af aan, lukt het vaak wel. Door het poetsen van de tanden wordt tandplak verwijderd en daarmee wordt tandsteen voorkomen, waardoor tandvleesontsteking voorkomen wordt.

Mocht tandenpoetsen nou helemaal niet lukken, dan zijn er alternatieven die kunnen bijdragen aan het onderhoud van het gebit, bijvoorbeeld speciale brokken.

De maand februari is nationaal uitgeroepen tot “Maand van de Gebitsverzorging” voor huisdieren. Hoewel u bij ons altijd welkom bent voor een gratis gebitscontrole, nodigen wij u deze maand speciaal uit om samen met u het gebit van uw dier te inspecteren. Daarnaast kunnen wij u een advies op maat geven voor wat betreft het onderhoud van het gebit.

 

Bel voor een afspraak 0548-521222

 

 

Heeft u een vraag en/of opmerking over uw huisdier?
Bel dan met onze praktijk, wij staan u graag te woord!
Altijd bereikbaar icoon0548 - 52 12 22 (onze praktijk is 24/7 bereikbaar)

Dit is wat mensen over ons zeggen:

""Gehoord voelen en meedenkend!" Annette Nijverdal
""Vriendelijk, betrokken, deskundig, behulpzaam!" Anna Markelo
""Wij willen geen andere dierenpraktijk meer!" Hanneke Nijverdal
""Zeer tevreden" Ellen Nijverdal
""Vriendelijk en behulpzaam " A. Rijssen
Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau